Voetgolf Maurik
Voetgolf Maurik
Voet-golf Maurik - de baan
Voet-golf Maurik - de baan
Voet-golf Maurik - de baan

De baan

De voetgolfbaan is bij ons níet op de Pitch&Putt baan, maar op een ander perceel: 27 verschillende holes op maat gemaakt voor voetgolf, voetbal golf, footgolf! We zijn de 1e en enige 27 holes voetgolfbaan van Nederland! De variatie in holes is enorm: lang, kort, hoogteverschillen, ludieke obstakels ….uitdagend, dat is de voetgolfbaan in Maurik!

De baan bestaat uit 3 lussen van 9 holes: de rode, de witte en de blauwe lus. Een normale ronde bestaat uit 18 holes, dus normaliter speel je 2 van de 3 lussen. Als je 27 holes komt lopen, speel je ze alle drie. De kortste hole is 20 m en de langste hole is 155 m.

De rode lus

De rode lus van 9 holes is het gedeelte van de baan dat in 2013 is ontworpen ter uitbreiding op de oorspronkelijke 18 holes. De rode lus kenmerkt zich door de wat langere afstanden. In deze lus vind je de langste hole van allemaal. Lastige aftrappen en op strategische plekken obstakels maken deze holes tot de moeilijkste van de baan.

De witte lus

De 9 holes van de witte lus waren de eerste 9 holes in Maurik op deze plek. In de loop van de tijd zijn sommige holes wel wat aangepast om ze nog uitdagender te maken. 1 hole is echter juist makkelijker gemaakt omdat het daar niemand lukte om uit te holen. Al met al nu een mooie lus van 9 holes met een mooie mix van lengte en precisie.

De blauwe lus

In de blauwe lus kom je de lastigste hole van de baan tegen. Hole 3 van de ze lus blijkt voor veel spelers een moeilijk te nemen horde….Echter ook scores van 2 of 3 worden hier soms gemaakt. Deze hole kan je ronde maken of breken. In deze lus kom je veel hoogteverschillen tegen en is de dijk wezenlijk onderdeel van je ronde.

Al met al 3 mooie lussen van 9 holes die je zeker allemaal een keer gespeeld moet hebben.

Start typing and press Enter to search